Visie

Visie

Voor mij is tandheelkunde meer dan het behandelen van een mond vol tanden. De mond is een belangrijk onderdeel van het lichaam en heeft veel invloed op ons welbevinden. Zonder een gezonde mond geen gezond lichaam. Gezondheid is een kostbaar bezit en het voorkomen van ziekte is beter dan genezen. Juist daarom staat preventie bovenaan en werk ik uitsluitend met hoogwaardige materialen en technieken.

Failing to plan, is planning to fail

Allen Lakein

Planning

Een van de belangrijkste onderdelen in de tandheelkunde is een goede planning. Doordat mijn basis ligt in de reconstructieve tandheelkunde zorg ik altijd voor een degelijk plan met een duidelijk einddoel voor ogen. Dit wordt ook wel het zorgdoel genoemd. Een stappenplan, dat vaak bestaat uit meerdere jaren, een degelijke begroting en tussentijdse evaluaties maken daar onderdeel van uit.

Vergroting

Door gebruik te maken van grote vergrotingen (5x vergroot en meer) kan ik nauwkeurig en precies werken. Biomimetisch werken vraagt om respect voor de natuurlijke weefsels en een passende vormgeving. Daarnaast kan een goede aansluiting het ontstaan van een nieuw gaatje onder een vulling of tandvleesproblemen voorkomen.

A lack of precision is dangerous when the margin of error is small

Donald Rumsfeld

Photography is the only language that can be understood anywhere in the world.

Bruno Barbey

Fotografie

Beelden zeggen soms meer dan 1000 woorden. Voor een goede communicatie zijn video- en fotografie onmisbaar. Door vast te leggen wat ik doe is mijn werk transparant en duidelijk inzichtelijk voor mijn patiƫnten. Daarnaast documenteer ik alles voor navolging en accreditatie op verschillende gebieden in de tandheelkunde.

Duurzaamheid

Door de tijd te nemen voor de behandeling en te werken met hoge precisie en nauwkeurigheid wordt de levensduur van bijvoorbeeld een vulling vergroot. Ook de kwaliteit van het gebruikte materiaal en de uiteindelijke verzorging speelt hierin een grote rol. Op de lange termijn blijkt dat een duurzame oplossing vaak de goedkoopste oplossing is.