Specialisaties

You're never fully dressed without a smile.

Annie

Erik-Jan Muts heeft zich gespecialiseerd in de reconstructieve en esthetische tandheelkunde. Centraal staat kwalitijd, minimaal invasief en bio-mimetisch werken. Dit betekent behandeling met vergroting, nieuwste adhesieve technieken en streven naar perfectie. Hier onder enkele van zijn specialisaties.

Witte vlekken

Witte vlekken kunnen soms erg vervelend zijn, zeker wanneer ze goed zichtbaar zijn. Met de nieuwste infiltratie technieken is het tegenwoordig goed mogelijk om te witte vlekken te verwijderen, zonder te hoeven boren, want dat is natuurlijk zonde!

Facings

Onregelmatigheden, verkleuringen of veranderingen van vorm van de voortanden kunnen gecorrigeerd worden met schildjes van porselein: facings. Omdat een facing vaak gemaakt wordt vanuit esthetische overwegingen is oog voor ieder detail enorm belangrijk. Ook op de lange termijn moet het een verbetering blijven; duurzame materialen en een naadloze aansluiting zijn van groot belang.

Bleken

Verkleurde tanden kunnen soms heel eenvoudig weer een frisse uitstraling krijgen door ze te bleken. Het is belangrijk om bleken door een expert te laten doen. Vaak kan er gevoeligheid optreden en soms kan het gecombineerd worden met het verwijderen van gele en/of witte vlekken.

Slijtage

Slijtage komt steeds meer voor en kan vervelende gevoeligheid tot gevolg hebben. Niet alleen gevoeligheid maar zelfs verlies van kauwfunctie kan het gevolg zijn van slijtage. Aan de basis van de behandeling staat een goede planning. Op de pagina gebitsslijtage kunt u hier meer over lezen.

Kroon- en brugwerk

Door gebruik te maken van porselein bij de vervanging van oude vullingen kunnen tanden en kiezen duurzaam hersteld worden. Porselein is een stuk gladder en de vormgeving is veel preciezer dan bij vullingen. Over het algemeen treedt er veel minder snel lekkage of verkleuring op dan bij een vulling.

Reconstructies

Goed plannen is de basis voor succes. Bij uitgebreid gebitsherstel is planning van groot belang. De reconstructief tandarts maakt de planning en tekeningen voor alle andere specialisten zoals de orthodontist, implantoloog, endodontoloog en parodontoloog. Hierdoor kan een behandeltraject gestroomlijnd plaatsvinden met een bijzonder goed eindresultaat als gevolg.

T-Scan

Een goede krachtverdeling in het gebit is essentieel. Afwijkingen in de krachtverdeling kunnen zorgen voor veel problemen. Denk hierbij aan slijtage, breuk van tanden en/of vullingen, tandvlees problemen en klachten aan spieren/kaakgewricht. Met de T-scan kunnen we de krachtverdeling visualiseren en kan deze op geleide hiervan aangepast worden.