Cases

Reconstructie en restauratie van het gebit is de specialisatie van Erik-Jan Muts. Redenen om een gebit te restaureren lopen uiteen; de één wil weer een frisse glimlach, de ander wil pijnvrij kunnen kauwen. Zie hieronder een kleine greep uit de behandelingen en resultaten. De meeste cases zijn uitgevoerd in nauwe samenwerking met een netwerk van gespecialiseerde collega’s. Neem voor meer informatie of behandeling contact op.

The hand can only perform what the eye has been trained to observe and the mind has been thought to understand

Dr. Newton Fahl

Witte vlekken

Bij Kim waren twee hele prominente witte vlekken aanwezig op haar voortanden. Met behulp van de infiltratietechniek hebben we deze witte vlekken weten te verwijderen met een prachtig resultaat.

Tandarts: Erik-Jan Muts

Herstel van lokale slijtage

Herstel van een afgesleten kies tijdens de beugel behandeling. Tijdens de behandeling met een beugel is het mogelijk om de kiezen met slijtage te herstellen; de beugel zorgt er dan weer voor dat je goed dicht kan bijten. Heb je geen beugel, dan moet je vaak alle tanden en kiezen herstellen voordat je weer goed dicht kan bijten.

Tandarts: Erik-Jan Muts
Orthodontist: Jeroen Roelofs
Tandtechnicus: Marc van Dijk (Core3DCentres)

Herstel na trauma

Mevrouw was gevallen met de fiets en de flinke stukken die van de gave kiezen waren afgebroken hebben we hersteld met porcelein. Het lijkt nu alsof er niets is gebeurd!

Tandarts: Erik-Jan Muts
Tandtechnicus: Stephan van der Made (Kwalident)

Twee witte vullingen

Vervanging van drie oude amalgaam vullingen met wit vulmateriaal. Door de vorm van de kiezen te herstellen blijft de functie optimaal en het ziet er ook zeer fraai uit.

Tandarts: Erik-Jan Muts

Twee vullingen, twee kronen

Regelmatig brak er een stukje van zijn voortanden af en ook de verkleuringen vond deze meneer niet mooi. We hebben besloten in de twee kleine snijtanden nieuwe vullingen te leggen en in de twee grote snijtanden kronen te maken. De voortanden voelen weer glad, zijn stevig en het ziet er weer ontzettend netjes uit!

Tandarts: Erik-Jan Muts
Endodontologie: Martine Muts
Tandtechniek: Cai Verweij (Kwalident)

Slijtage

Behandeling van slijtage met composiet (voortanden) en kronen van keramiek (kiezen). Deze mevrouw durfde weer volluit te lachen na de behandeling en was erg blij met haar nieuwe frisse en fraaie glimlach!

Tandarts: Erik-Jan Muts
Tandtechnicus: Irmen de Vries (Kwalident)

Drie gedeeltelijke kronen

Bij deze mevrouw waren drie grote oude en lekkende composietvullingen aanwezig. Om problemen als breuk en gaatjes te voorkomen hebben we ze vervangen door gedeeltelijke kronen van porcelein.

Tandarts: Erik-Jan Muts
Tandtechnicus: Cai Verweij (Kwalident)

Slijtage met composiet

Er was bij Peter veel slijtage aanwezig, met name op zijn kiezen. De slijtage hebben we goed kunnen behandelen met met vulmateriaal (composiet). Hij kan nu weer zonder gevoeligheid eten en drinken; wel zo prettig!

Tandarts: Erik-Jan Muts
Tandtechnicus: Stephan van der Made (Kwalident)

Vullingen met Composiet

Ricarda wilde graag haar amalgaamvullingen vervangen hebben. Er zat ook een gaatje onder de oude vulling. Ondanks dat het hele grote vullingen zijn, is het toch goed gelukt dit met composiet te restaureren en de vormgeving te herstellen. Ricarda is ontzettend blij met het resultaat.

Tandarts: Erik-Jan Muts

Witte en gele vlekken

Bij deze patiēnte hebben we eerst gebleekt om de gele vlek te verwijderen. Daarna zijn we gaan infiltreren om de witte vlekken te verwijderen. Zo hebben we zowel de witte als de gele vlekken helemaal kunnen verwijderen.

Tandarts: Erik-Jan Muts

Slijtage

Behandeling van ernstige slijtage met vulmateriaal. Een flinke klus, maar met een fantastisch mooi eindresultaat! De nieuwe manier van dichtbijten voorkomt ook dat de slijtage opnieuw optreedt.

Tandarts: Erik-Jan Muts
Tandtechnicus: Irmen de Vries (Kwalident)

Witte Vlekken

Sofie vindt de witte vlekken op haar voortanden niet mooi en wil daar graag wat aan gedaan hebben. Door een minimaal invasieve techniek toe te passen kan ik de witte vlekken opvullen waardoor ze niet meer zichtbaar zijn. Voor deze behandeling hoef ik niet te boren en dat is natuurlijk erg fijn! Klik hier voor meer informatie.

Tandarts: Erik-Jan Muts

Slijtage van de Voortanden

Deze meneer had last van afgesleten voortanden. De snijranden van de voortanden waren gekarteld en zagen er niet meer zo fraai uit. Met behulp van een composiet vulmateriaal heb ik de slijtage, die met name ook aan de achterkant van de voortanden aanwezig was, behandeld. Nu ziet het er weer netjes strak uit!

Tandarts: Erik-Jan Muts

Algehele Slijtage

Daniel kwam bij mij met fors afgesleten tanden en kiezen. Zowel in de boven als onderkaak was er sprake veel slijtage. De slijtage heb ik kunnen herstellen met vulmateriaal, waardoor de gevoeligheid is verdwenen en de tanden en kiezen er weer even tegenaan kunnen!

Tandarts: Erik-Jan Muts
Tandtechnicus: Milo Bakker (MDC)

Vulling met Composiet

Een enthousiaste en gemotiveerde patiënt heeft het verzoek om het amalgaam uit haar 36 te vervangen door composiet. Omdat het de 36 betreft wil ze de composietvulling graag zo natuurgetrouw mogelijk (met verkleuring), je kunt hem immers goed zien wanneer ze voluit lacht.

Tandarts: Erik-Jan Muts

Witte Vlekken II

Een patiënte werd naar mij verwezen met de vraag om de witte vlekken op de voortanden te verwijderen zonder te boren. Anniek ergerde zich aan de fluorose plekjes en wilde daar graag wat aan laten doen. Met behulp van de nano-infiltratie-techniek heb ik haar minimaal invasief behandeld.

Tandarts: Erik-Jan Muts

Witte Vlekken na de Beugel

Marlieke werd naar mij verwezen voor het verwijderen van de witte vlekken die zichtbare waren na het verwijderen van de beugel. We hebben niet alleen de witte vlekken weer mooi kunnen verwijderen voor Marlieke, maar we hebben de tanden ook iets gebleekt!

Tandarts: Erik-Jan Muts